Olemme uskoneet interaktiivisen videomainonnan voimaan jo useamman vuoden ajan, mistä osoituksena voimmekin jakaa teille Ruutu Showroomin välityksellä viime vuosina toteuttamiamme caseja. Olemme myös todentaneet interaktiivisen videomainonnan tehoa tutkimalla säännöllisesti erilaisia kampanjatoteutuksia. Nyt alkuvuodesta tutkimme useamman eri toimialan mainostajan videokampanjan siten, että kussakin kampanjassa oli perusspotti ja siitä kampanjan tavoite huomioiden tehty interaktiivinen versio, ja vertailimme sitten näiden kahden mainostoteutuksen toimivuutta. Tutkimusten perusteella voimme todeta, että interaktiivinen videomainonta

  • Jättää vahvemman muistijäljen
  • Huomataan paremmin
  • On pidetympi
  • Tehostaa mainonnasta syntyviä mielikuvia
  •  Ennen kaikkea, se aktivoi paremmin!

Yksi tutkituista kampanjoista oli Valion Kiehu -maitojuomakampanja. Perusspottia räätälöitiin siten, että interaktiiviseen versioon tuotiin nostoina esille ruuanlaitto- ja leivontareseptiikkaa, joiden tekeminen Kiehu -maitojuomalla on vaivattomampaa. Tutkimuksesta kävi ilmi, että interaktiivisella spotilla vaikutettiin perusspottia enemmän mm. tuotteen positiiviseen mielikuvaan ja tuotteen käytön monipuolisuuteen, minkä lisäksi onnistuttiin lisäämään merkittävästi hakeutumista lisätiedon ja tuotetiedon pariin. Ottaen huomioon, että maitoa ”tavallisempaa” tuotetta ei suomalaisille kuluttajille juuri ole, niin tällaisten mielleyhtymien ja aktivoinnin aikaansaaminen on hyvän toteutuksen ansiota!

Tutkimusdataa interaktiivisen videomainonnan tehosta on julkaistu kansainvälisestikin:

  • Research: How to Optimize TV Creative for Online Video. Lue lisää täältä    
  • Why Pre-Roll Video Ads Need to Be Interactive: Interactive pre-roll video ads drive engagement, awareness. Lue lisää täältä.

Ole yhteydessä, jos kaipaat ideoita miten hyödyntää parhaiten interaktiivista videomainontaa, autamme mielellämme!

Terveisin,

Outi