Videomainonnan tuotteistus ja hinnat

Liikkuvan kuvan sisältöjä kulutetaan TV:n lisäksi yhä enemmän netti-tv:stä tietokoneen, älypuhelimen ja tabletin avulla. Liikkuva kuva on tehokas brändimainonnan väline ja online-kanavan ansiosta videomainonta soveltuu perinteistä tv-mainontaa paremmin myös taktisempaan kampanjointiin. Liikkuvalla kuvalla ja äänellä voi kertoa tarinoita ja saada aikaan tunnereaktioita, jotka vaikuttavat kuluttajien ostokäyttäytymiseen. Tarinoiden avulla mainostaja jää myös tutkitusti paremmin kuluttajan mieleen. 

Videomainonta luokitellaan in-stream tai out-stream -videomainonnaksi sen perusteella, millaisen sisällön yhteydessä videomainonta esitetään. In-stream eli spottimainonta esitetään liikkuvan kuvan sisällön yhteydessä, kun taas out-stream -videomainontaa on esimerkiksi uutissivustolla upotettuna diplay-mainokseen. Alta näet tarkemmin mainosmahdollisuudet molempiin.

 

In-stream tuotteet

Ruutu Videoverkosto
Ruutu Premium Ruutu Videoverkosto sisältää kaikki Sanoman videosisällöt ja Sanoma Gamesin. Mainontaa esitetään pre- ja midrollina Ruutu, IS, HS, Nelosen Radiot, Sanoma Lifestyle -videosisällöissä sekä Pelikone- ja Älypää-pelisivustoilla.

Ruutu Videoverkosto tavoittaa viikossa yli 2 miljoonaa kuluttajaa ja on oikea valinta, kun tavoitteena on laaja peitto. Ruutu Videoverkosto sopii myös tarkkaan kohdentamiseen.

Ruutu Premium sisältää Ruudun TV-sisällöt ja muut Sanoman pitkät videosisällöt. Mainontaa esitetään pre- ja midrollina pitkissä ja lyhyissä Ruutu-sisällöissä sekä pitkissä ISTV- ja HSTV-sisällöissä.

Ruutu Premiumissa keskittynyt katseluhetki laatusisältöjen parissa tehostaa mainosviestin läpimenovoimaa. Ruutu Premium tarjoaa mahdollisuuden kertoa tarinaa kuluttajille.
Ruutu Videoverkosto Lyhyet
Ruutu Videoverkosto Lyhyet sisältää Sanoman lyhyet videosisällöt ja Sanoma Gamesin. Mainontaa esitetään pre- ja postrollina IS, HS, Nelosen Radiot, Sanoma Lifestyle -videosisällöissä sekä Pelikone- ja Älypää-pelisivustoilla.

Ruutu Lyhyet -tuotteella halutaan tarjota mainostajalle mahdollisuus edulliseen näkyvyyteen etenkin lyhyemmälle videosisällölle.
 

In-stream hinnasto 13.8. alkaen

 • Ruutu Premium
 • Ruudun TV-sisällöt ja muut Sanoman pitkät videosisällöt
  Taattu loppuun asti katselu
 • -
 • 28,0 €
 • 39,2 €
 • 44,8 €
 • 50,4 €
 • 56,0 €
 • 67,2 €
 • 72,8 €
 • 78,4 €
 • Ruutu Videoverkosto
 • Kaikki Sanoman videosisällöt ja Sanoma Games
  Taattu loppuun asti katselu
 • -
 • 26,5 €
 • 37,1 €
 • 42,4 €
 • 47,7 €
 • 53,0 €
 • Ruutu Videoverkosto Lyhyet
 • Sanoman lyhyet videosisällöt ja Sanoma Games
  Starttihinnoittelu
 • 11,4 €
 • 19,0 €
 • 26,6 €
 • 30,4 €
 
Käyttäjädataan perustuvat kohdennusmahdollisuudet
Kerroin
Sukupuoli- ja ikäkohdennus 1,15
Naiset/miehet, 15-34v, 25-44v, 45+v
Intressiryhmät 1,15
Kuntoilu ja hyvinvointi, Ruoka ja viini, Lapsiperheet, Koti ja puutarha, Talous, Matkailu, Kulutuseletroniikka ja pelaaminen, Parisuhde ja seksi, Tapahtumat ja menovinkit, Muoti ja kauneus, Tiede ja tekniikka, Moottoriajoneuvot, Työpaikat, Rahapelit, Urheilu, Jääkiekko, Jalkapallo, Formula
Ostoaie 1,3
Autot, Lasten tarvikkeet ja vaatteet, Naisten vaatteet, Rakentaminen, Pelaaminen, Puutarha, Kodinkoneet, Tietotekniikka, Retkeily, kalastus ja metsästys, Matkapuhelimet Valokuvaus, Lelut, Televisiot ja kotiteatterit

Muut kohdennusmahdollisuudet
Kerroin
Interaktiiviset videomainokset 1,15
Geokohdennus 1,15
Ohjelmaostaminen (vain Ruutu Premium) 1,3
Kellonaikakohdennus 1,15
Poikkeavat toistorajoitukset (toistorajoitus lähtökohtaisesti 3 per viikko) 1,15
Päätelaitekohdennus 1,15
Vain preroll 1,15
Erikoisratkaisut
Hinta
Katkohaltuunotto (60s-90s) CPM 145,0 €
Ketjutus eri spottien kesken +15 %
Katkopromootio Pyydä tarjous!
Ohjelmayhteistyö Pyydä tarjous!
Kanavailmeratkaisut Pyydä tarjous!
 

Tuotantohinnasto

Interaktiiviset tuotannot*
Button 550 €
Select 600 €
Extend 400 €
Spottimuokkaukset*
Spotin personointi (rippuen spottien määrästä) 1 500 - 2 000 €
Kehys 450 €
Klikkikehote 300 €
Animoitu spotti noin 1 000 - 2 000 €

Autamme myös spottimuokkauksissa out-stream mainontaa varten. Kysy lisätietoja ja pyydä tarjous meiltä!

*Hinnat ovat viitteellisiä nettohintoja ja katsotaan aina kampanjakohtaisesti. Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa.

 

Out-stream tuotteet

Out-stream-video tarkoittaa kaikkea Ruudun Videoverkoston ulkopuolella olevaa videomainontaa Sanoman verkostossa. Out-stream-videossa videomainos on banneripaikalla esim. Iltasanomat.fi:ssä, eikä videosisältöjen yhteydessä esim. pre-rollina (kuten in-stream-mainonnassa). Out-stream-videomainostuotteissamme voit liikkuvan kuvan lisäksi käyttää hyödyksesi myös liikkumatonta mainospintaa (bannerikehystä yms.), jossa voit helposti tuoda esille vaikka aktivointeja tai yrityksesi logoa.

Valitse out-stream-videomainonta silloin, kun haluat:

 • Kasvattaa videomainontasi peittoa viihde- ja uutissivustoilla

 • Hyödyntää videon voiman bannerimainonnassa

 • Saada kohderyhmäsi tehokkaasti kiinni datakohdentamisella

 • Selkeän call-to-actionin videosi lisäksi

 • Lisätä mainontasi huomioarvoa liikkuvalla kuvalla

 

Vertikaalivideo

Vertikaalivideo on artikkelien yhteydessä pyörivä vertikaalin suuntainen videomainos, joka käynnistyy autoplayllä ilman ääniä ja pysähtyy loppuframeen. Videon suosituspituus on 5–10 sekuntia ja maksimipituus on 30 sekuntia. Videon kuvasuhde voi olla esimerkiksi 9:16, mutta mainospaikan oikea koko on 620 x 891 px, joka määrittää maksimikuvasuhteen.

Vertikaalivideo esitetään Ilta-Sanomien, Taloussanomien ja Sanoma Lifestylen sivustoilla ja se on ostettavissa joko Sanoman verkostoon (RON), sivustoittain tai Ilta-Sanomien eri osioihin.  Mainosnäyttö lasketaan vasta kun mainos näytöllä (Lazy load). Vertikaalivideon suoraoston hinnat ovat alkaen CPM 29 € (Sanoma RON).
 

Vertikaalivideon tuotannossa on hyvä huomioida: 

 • Viestin terävin kärki on hyvä tuoda heti videon alkuun, 3 ensimmäistä sekuntia ovat tärkeimpiä.

 • Viestin tulee välittyä myös ilman ääniä.

 • Kuvasuhde. Autamme mielellämme materiaalin muokkaamisessa.

 • Aineistona toimii hyvin myös ulkomainontaan tehdyt materiaalit.

 
 

Artikkelivideo

Uudella artikkelivideolla mainostaja saa laajan tavoittavuuden ja voi hyödyntää tarkkojakin kohdennuksia. Artikkelivideo esitetään artikkelisisällön yhteydessä Suomen suurimmilla uutissivustoilla eli Ilta-Sanomien, Helsingin Sanomien ja Taloussanomien sekä lifestylebrändien Me Naisten, Kodin Kuvalehden ja Vauvan sivustoilla. Artikkelivideo esitetään päätelaiteriippumattomasti.

Spotin maksimipituus on 30 s ja spotti lähtee automaattisesti pyörimään, kun mainos on näkyvissä ruudulla. Mainos käynnistyy ilman ääntä, ja äänet aktivoituvat halutessa kuluttajan toimesta. Voidaan yhdistää in-stream kampanjaan laajentamaan peittoa näyttämällä mainosta vain niille, joita ei ole tavoitettu mainostajan spotilla Ruutu videoverkostosta.

 

Videoparaati

videoparaati.png

Videoparaati mahdollistaa videoaineiston hyödyntämisen näyttävästi koko Sanoman display-verkostossa. Videoparaati näkyy sivuston ylälaidassa paraatipaikalla päätelaiteriippumattomasti, eli tarvitset vain yhden aineiston.

Videoparaati sopii erityisen hyvin tehokkaisiin lanseerauksiin ja mainostaja saa sillä laajan peiton videomainokselleen. Herätä kuluttajan huomio ja yhdistä brändiviesti taktiseen aktivointiin. Videoparaati voidaan yhdistää in-stream-kampanjaan laajentamaan peittoa näyttämällä mainosta vain niille, joita ei ole tavoitettu mainostajan spotilla Ruutu Videoverkostosta. 

Uutena mahdollisuutena voit tuoda videoaineiston näyttävästi esiin hyödyntämällä koko paraatin pinta-alaa!

 

Videotapetti + paraati

Lisäämällä videotapetin paraatipaikan yhteyteen mainoksesi ei varmasti jää huomaamatta! Tapetti ja paraatipaikka sulautuvat yhtenäiseksi videomainokseksi, joka täyttää tehokkaasti sivun ylälaidasta reunoihin. Videotapetti + paraati –yhdistelmä on erinomainen mainosmuoto esimerkiksi vaikuttavaan bränditekemiseen ja mainospinta-alaa riittää myös taktisempaan viestiin. Video lähtee pyörimään loopilla ilman ääntä käyttäjän ladatessa sivun ja videon voi halutessaan myös pysäyttää ja laittaa uudestaan käyntiin. Huom! Vain desktopissa, mobiilissa ei ole mahdollisuutta tapettiin.

 
 

Out-stream hinnasto

Out-stream tuotteiden lähtöhinnat
Vertikaalivideo alk. CPM 29 €
Artikkelivideo (Sanoma RON) alk. CPM 22 €
Videoparaati (Sanoma RON) alk. CPM 21 €
Videotapetti + paraati alk. CPM 39 €
Out-stream tuotteiden koko hinnaston löydät täältä >>

Autamme myös spottimuokkauksissa out-stream mainontaa varten. Kysy lisätietoja ja pyydä tarjous meiltä!